IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:30 | 6 януари 2022
Обновен: 19:35 | 24 март 2024

Наркодилър получи ефективна присъда във Варна

Ще лежи година и 10 месеца в затвора

По материала работи: Ставри Таргов
Наркодилър получи ефективна присъда във Варна

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура - Варна, и 39-годишния Калоян Данаилов, с което той се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Страните приеха за безспорно установено, че на 28.06.2021 г. във Варна в него били намерени общо 13,24 грама марихуана, хероин и метамфетамин на обща стойност 262,32 лева. На същия ден той разпространил част от наркотика.

Подсъдимият заяви, че е съгласен с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение и го е подписал доброволно. Не желае делото да се разглежда по общия ред, а иска да приключи веднага.

Варненският окръжен съд прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление Калоян Данаилов прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, изпълнението на което да започне при първоначален общ режим.

Подсъдимият следва да плати и направените по делото разноски в размер на 922,50 лева в полза на държавата по сметка на ОД МВР-Варна в 7-дневен срок.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна