IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:53 | 10 януари 2022
Обновен: 05:57 | 29 март 2024

34-годишен ще лежи 3 г. за кражба и теглене на пари от чужди банкови карти

Наказанието бе постановено в бързо производство и не подлежи на проверка

По материала работи: Ставри Таргов
34-годишен ще лежи 3 г. за кражба и теглене на пари от чужди банкови карти

В бързо производство Окръжен съд – Варна, наложи наказание на мъж, извършил кражба и ползвал чужди банкови карти.

34-годишния Деян Икономов се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше  одобрено от Варненския окръжен съд.

Страните в бързото производство приеха за безспорно установено, че на 09.08.2021 г. в к.к „Златни пясъци" при условията на опасен рецидив чрез повреждане на  здраво направена преграда за защита на имот отнел чужди движими вещи на обща стойност 732,07 лв. Пред съда подсъдимият прие да му се наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което да започне при първоначален „строг“ режим.

На същата дата Деян Икономов извършил и още едно престъпление – ползвал без съгласието на титуляра чужди банкови инструменти. При условията на продължавано престъпление той извършил с тях две успешни плащания на ПОС терминал и няколко неуспешни. За деянието съдът го наказа с 2 години затвор.

От така определените наказания 34-годишният мъж ще най-тежкото, а именно 3 години „лишаване от свобода“.

Подсъдимият следва да плати и направените по делото разноски в размер на 486,70 лева в полза на държавата по сметка на ОД МВР-Варна в 7-дневен срок.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на проверка.

Коментари

Новини Варна