IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:30 | 19 януари 2022
Обновен: 22:08 | 18 март 2024

Наркодилър от Варна влиза в затвора за 6 месеца

Ще трябва да заплати и глоба в размер на 2500 лева

По материала работи: Ставри Таргов
Наркодилър от Варна влиза в затвора за 6 месеца

„Лишаване от свобода“ и глоба в размер на 2500 лева за мъж от Варна, държал с цел разпространение метамфетамин

Ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца при общ режим ще търпи 27-годишният М.Д. от Варна. Той ще трябва да заплати и глоба в размер на 2500 лева.

Мъжът бил предаден на съд от Окръжната прокуратура в града за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. На 25 юли 2019 година той бил задържан от органите на реда при сделка с наркотични вещества, като в него била намерена и иззета кутийка, съдържаща 0,21 грама метамфетамин, подготвени по заявка на клиент.

Направените по делото разноски в размер на 459,99 лева също трябва да бъдат заплатени от обвиняемия.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Тъй като престъплението по чл. 354а, ал. 1 от НК е извършено в изпитателен срок на предходно осъждане за кражба, за която М.Д. бил признат за виновен и осъден, Окръжният съд във Варна привежда в изпълнение отложеното с три години изпитателен срок ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца.

Това съдебно решение подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд в срок от 15 дни.

Коментари

Новини Варна