IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:15 | 19 януари 2022
Обновен: 00:24 | 17 март 2024

Варненски шофьор хулиганства на пътя, получи условна присъда

След като засичал колата на друг водач, накрая се изплюл в лицето му

По материала работи: Ставри Таргов
Варненски шофьор хулиганства на пътя, получи условна присъда

 49-годишен мъж бе признат за виновен по обвинение в хулиганство при управление на автомобил – престъпление по чл. 325, ал.3 от  Наказателния кодекс.

Непристойните действия, грубо нарушаващи обществения ред, са извършени на 20 декември 2020 година при движение по булевард „Левски“ във Варна в посока местност „Траката“. На този ден пред колата на подсъдимия в същата лента и посока се движел друг автомобил с  двама пътуващи в него.

Подсъдимият се държал агресивно на пътя, нееднократно предприемал опасни маневри, като засичал и притискал ту отляво, ту отдясно колата на другия водач. Двата автомобила спрели успоредно един до друг при червен сигнал на светофарна уредба след спирка „Явор“.

Тогава 49-годишният мъж слязъл от колата си, дръпнал рязко шофьорската врата на съседния автомобил, започнал да крещи обидни думи и се изплюл умишлено в лицето на водача му.

Хулиганските действия са били възприети от очевидци наоколо и заснети от автомобилен видеорегистратор.   Деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.  

49-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. По силата  на постигнато  в съдебна зала споразумение между страните, с признание на вината, той получи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Направените по делото разноски се възлагат на подсъдимия.

 Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна