IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:39 | 12 май 2015
Обновен: 02:08 | 2 май 2024

Варненец стреля по мишени край кукления театър

Глобиха го 100 лева

По материала работи: Златина Добрева
Варненец стреля по мишени край кукления театър

100 лв. глоба отнесе 27-годишен варненец, който обърна градинката пред кукления театър на стрелбище. Варненският районен съд го глоби със 100 лв. по бързата процедура ден след стрелбата.

Разтревожена варненка се обадила на тел. 112 в 20.30 часа, че млад мъж стреля с пушка в градинката. Дамата не изчакала полицията, но при пристигането си униформените заварили Делян Маринов все още с пушка в ръка да се цели в мишената. Той бил откаран в Първо РПУ, където изкарал нощта.

Младият мъж бил леко сащисан, че го арестуват, защото не мислел, че прави нещо нередно. Въздушната му пушка била законна и според неговите обяснения не знаел къде може да я тества, затова си направил импровизирано стрелбище. Сложил си мишени на стената и стрелял в тях. Изобщо не предположил, че може да смути минаващите от там хора, още по-малко пък да направи някоя беля и да улучи човек.

Пред съда той се разкая искрено за постъпката си и обеща да не прави повече така. Освен това се извини лично на дамата, подала сигнала. Заради чистото му съдебно минало и липсата на криминално досие, магистратите му наложиха минималната глоба, предвидена от закона.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна