IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:44 | 13 май 2015
Обновен: 12:21 | 4 май 2024

Търговец ще дава автографи в полицията заради ментета

Два пъти седмично ще се среща с пробационен служител

По материала работи: Златина Добрева
Търговец ще дава автографи в полицията заради ментета

Една година пробация отнесе 52-годишeн търговец за престъпление против интелектуалната собственост. През това време два пъти седмично той ще трябва да дава „автографи” в полицията и да се среща с пробационен служител.

Търговецът „изгорял” при внезапна проверка на 18 юни миналата година. Павилионът му е на ул. „Дрин”. Служителите на Икономическа полиция и НАП открили стоки от защитени марки, без съгласието на притежателите на изключителните права. При проверката били открити различни „маркови” дрехи и обувки с етикети на “Луи Вюитон”,“Долче и Габана“, “Гучи” и “Поло”.
Според назначената експертиза знаците, поставени върху стоките, са идентични или сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителите относно техния действителен произход, както и да създаде предпоставки за несправедливо облагодетелстване от известността на оригиналните марки. Общата стойност на конфискуваните стоки е 31 177 лева.

52-годишният Ангел Димитров не е осъждан досега. Конфискуваните дрехи се отнемат в полза на държавата и се предават за унищожение след влизане на присъдата в сила.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна