IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:59 | 13 май 2015
Обновен: 02:11 | 2 май 2024

Криза в жанра

Пишман апаши крадат табуретки, светофари и монетник за снимки

По материала работи: Златина Добрева
Криза в жанра

Икономическата криза удари и професионалните апаши. През последното денонощие те доказаха, че всичко може да се открадне, без значение дали може после да се продаде, но пък нито един от тях не успя да задържи придобивките си, тъй като полицията се оказа по-бърза. По данни на разследващите всички задържани вече са били осъждани.

Безспорен лидер в групата арестанти е 35-годишен ром от Каменар. Той прескочил оградата на общинско предприятие на ул. „Орех” и отмъкнал от двора 6 светофарни секции и 9 рефлектора от алуминий. Не успял обаче да се порадва на новите си придобивки, защото бил спипан, преди да успее да стигне с тях до най-близкия пункт за желязо.

29-годишен варненец пък решил да спести пари за мебели и опитал да открадне две скъпи табуретки – по 50 лева едната, от заведение в „Трошево”. На него късметът също му изневерил. Той бил задържан, преди да успее да излезе с краденото от заведението.

Гастрольор от Кърджали пък решил да “заработи” някой лев, преди да се ориентира в обстановката в морската столица. Той влязъл в кабинка за моментни снимки в супермаркет от голяма верига на бул. “Христо Смирненски”, но вместо да се снима за спомен, решил да разбие приемника за банкноти и да прибере оборота. Охраната обаче го спипала в кабинката, докато се мъчел да отмъкне банкнотите.

„Бодрата смяна” на гореописаната тройка също ударила на камък. 18-годишен младеж причакал млада жена в междублоково пространство във „Владиславово” и издърпал портмонето от ръцете й. В него имало лични документи, банкови карти, 10 лева и мобилен телефон. За по-малко от час полицията го арестувала.

След едно денонощие в арестите на различни РПУ-та четиримата крадци са освободени, а срещу тях са образувани досъдебни производства.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна