IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:30 | 16 февруари 2022
Обновен: 07:32 | 26 април 2024

Братя хулигани, пребили охранители във варненски бар, получиха условни присъди

Подсъдимите ще трябва да заплатят на всеки от пострадалите определени суми по предявените по делото граждански искове

По материала работи: Ставри Таргов
Братя хулигани, пребили охранители във варненски бар, получиха условни присъди

Районният съд във Варна наложи наказания на двама братя, причинили в съучастие телесни повреди по хулигански подбуди на трима охранители в заведение.

Подсъдимите по делото, съответно 42-годишен и 43-годишен, получиха общи наказания от по 4 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наложените наказания бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал през нощта на 9-ти срещу 10-ти февруари  2019 год. в заведение в квартал „Аспарухово“. Двамата братя консумирали алкохол с компания, като единият от тях започнал да събаря и дърпа окачените висящи над бара лампи. Част от останалите клиенти, опасявайки се от ескалация на напрежението, напуснали заведението, а междувременно бил подаден сигнал до полицията.

Стигнало се до конфронтация, желание за саморазправа и иницииране на физически сблъсък от подсъдимите,  последвано от нанасяне на удари с юмруци и ритници към тримата охранители. Един от потърпевшите подал сигнал на тел. 112 и на място дошъл медицински екип с линейка, който отвел тримата пострадали в спешното отделение.

В резултат на нанесения от двамата подсъдими като съизвършители побой по хулигански подбуди пострадалите получили  леки телесни повреди, изразяващи се в разкъсно-контузни рани, кръвонасядания по лицето и травматични отоци, обусловили временно разстройство на здравето.

Подсъдимите бяха осъдени да заплатят на всеки от пострадалите определени суми по предявените по делото граждански искове, представляващи обезщетения за неимуществени вреди в общ размер за над 7000 лева.

В тежест на подсъдимите са още държавните такси върху уважената част от исковете, направени разноски по делото и разноски за адвокатски хонорар.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Коментари

melan20 ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
John ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Tihomir ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна