IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:00 | 11 март 2022
Обновен: 23:31 | 17 април 2024

Пиян водач, опитал да подкупи катаджии във Варна, застава пред Темида

Той ще бъде съден за две престъпления

По материала работи: Ставри Таргов
Пиян водач, опитал да подкупи катаджии във Варна, застава пред Темида

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд водач, предложил подкуп на служители на МВР, за да не му бъде съставен акт

42-годишният И.Х. е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна, за предложен подкуп от 40 лева, които опитал да даде на полицейски служители, за да не му бъде съставен акт за установено административно нарушение, след като при проверка се установило, че е управлявал автомобила си след употреба на алкохол.

Той ще бъде съден за две престъпления - по член 304а и по чл. 343б, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК. Мъжът вече бил осъждан по втория член с влязла в сила присъда от 2011 година на Районен съд - Варна.

На 5 октомври 2021 г. обвиняемият управлявал автомобила си в град Варна. На кръстовището на бул. „Трети март“ и бул. „Янош Хунияди“ бил спрян за проверка от полицейски екип. Полицейските служители извършили проверка за употреба на алкохол от водача.

При тестване по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ било установено, че мъжът е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила, а именно с концентрация на алкохол в издишания въздух от 2,03 промила.

За да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, И.Х. решил да подкупи проверяващите го. За целта им дал подкуп - сумата от 40 лева. Служителите на реда незабавно уведомили дежурния разследващ полицай, който пристигнал на място и извършил оглед. Образувано било досъдебно производство по случая.

Ако бъде признат за виновен И.Х. може да получи наказание до десет години „лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лева за предложения подкуп и наказание от една до три години „лишаване от свобода“ и с глоба от 200 до 1000 лева.

Предстои делото срещу 42-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна