IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
11:30 | 23 март 2022
Обновен: 15:30 | 25 април 2024

Варненец с условна присъда за скимиращи устройства

Получил ги с колет и ги съхранявал

По материала работи: Ставри Таргов
Варненец с условна присъда за скимиращи устройства

45-годишният Георги Петров се призна за виновен, че е пазил и укривал предмети и материали, за които е знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти и сключи споразумение с прокуратурата, което беше  одобрено от Варненския окръжен съд.

Страните в бързото производство приеха за безспорно установено, че в периода от 25.06.2020 г. до 27.06.2020 г. чрез няколко колетни пратки той получил, а след това на различни места пазил и укривал материали за направата на т.нар. скимиращи устройства за копиране на информация от банкови карти. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление.

Пред съда подсъдимият заяви, че е подписал споразумението доброволно и е наясно с последиците от него, както и че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Той прие да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

45-годишният мъж следва да плати и направените по наказателното производство разноски в размер на 2244,63 лева в полза на Държавата по сметка на ОД МВР-Варна в 7-дневен срок.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна