IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:30 | 24 март 2022
Обновен: 09:32 | 24 април 2024

22-годишен получи условна присъда за кражба на велосипед във Варна

Задигнал скъпото колело от жилищен блок в квартал "Възраждане"

По материала работи: Ставри Таргов
22-годишен получи условна присъда за кражба на велосипед във Варна

 Районният съд във Варна наложи на 22-годишен младеж наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Кражбата е извършена от подсъдимия през нощта на 27 срещу 28 март миналата година от жилищен блок в квартал "Възраждане". По това време подсъдимият младеж от близко варненско село изпитвал спешна необходимост от набавяне на средства, затова се придвижвал из квартала, като носел в себе си клещи с намерение при благоприятна възможност да открадне велосипед.

Той проверил входната врата на един от блоковете и установил, че е отключена. Влязъл в сградата и на вътрешното стълбище видял велосипед, заключен за парапета посредством метална проволка с цифров механизъм.

С носените в себе си клещи той освободил чуждото колело, подкарал го навън и по-късно го продал на Кооперативни пазар. Стойността на инкриминираната чужда вещ е над 600 лева.

 22-годишният младеж е с чисто съдебно минало досега. Той бе осъден да заплати направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване присъдата.

Коментари

Новини Варна