IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
12:00 | 24 март 2022
Обновен: 08:52 | 25 април 2024

Измамиха украински бежанци на автогарата във Варна със стари левове

На гишето им отказали разплащане с банкова карта

По материала работи: Ставри Таргов
Измамиха украински бежанци на автогарата във Варна със стари левове

Докато някои българи помагат на бежанците от войната в Украйна, други се възползват от тяхното страдание и печелят, и то нечестно. Вчера ви запознахме с историята на моряка от Одеса Александър Голайко, чиито роднини бяха измамени на автогарата във Варна, съобщава БНТ.

Украинските бежанци са пристигнали на варненската автогара от Одеса. Решили да си вземат билети за София, но на гишето им отказали разплащане с карта.

Тогава към групата се присъединил измамникът, който предложил да им обмени пари, но им дал стари български левове, които вече не са в обращение.

"Продажбата на билети трябва да се извършва от фирмите превозвачи. Аз съм длъжен да дам помещение за продажба на билети и други дейности. Има охрана, има и камери, които осъществяват контрол.

В случая картата на украинския гражданин не е била приета от ПОС терминала. Лошото е, че това не е първият случай. Единственият начин, по който хората могат да обменят пари, е на бюрото до гарата, но то не работи постоянно", обясни Веселин Михайлов - директор на автогарата във Варна.

Той призова хората да не се поддават на предложения за обмяна на валута от външни лица.

Коментари

Новини Варна