IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
12:00 | 1 април 2022
Обновен: 17:57 | 13 май 2024

Задържаха мним служител на ДАНС във Варна

"Набирал кадри" срещу заплащане за институцията и за Европейския парламент

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха мним служител на ДАНС във Варна

Преди ден в отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Варна, бил получен сигнал за мъж, който се представял за служител на ДАНС и срещу посочена от него сума предлагал осигуряване на работа в институцията или в Европейския парламент.

След незабавно проведена специализирана полицейска операция вчера около 14 часа криминалистите от сектор „Престъпления против собствеността и измами“ влезли в дирите на 53-годишен варненец, осъждан за длъжностно присвояване.

От мъжа и управлявания от него лек автомобил са намерени и иззети неистински легитимации на служител от ДАНС и Европейския парламент, както и множество печатни и ръкописни документи, свързани с извършваните от него измами.

В хода на разследването, криминалистите установили и други случаи на извършени от нарушителя измами на територията на областния град.

По случая е образуван заявителски материал и работата по събиране на още доказателства продължава. ОДМВР – Варна, призовава граждани, пострадали от схемата, незабавно да сигнализират на органите на реда.

Коментари

Новини Варна