IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
09:00 | 16 април 2022
Обновен: 19:45 | 25 март 2024

Прокуратурата погна двамата подкупни катаджии във Варна

Повдигнати са им обвинения

По материала работи: Ставри Таргов
Прокуратурата погна двамата подкупни катаджии във Варна

Окръжна прокуратура - Варна, привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за това, че в качеството си на такива поискали и приели дар, за да не извършат действия по служба. За единият от тях престъплението е извършено в условията на продължавано престъпление и касае серия от случаи.

Разследването е образувано в края на месец ноември 2021 година под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна, по материали на Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР. Работата по случая е възложена на следовател от Окръжния следствен отдел. Специализираната операция по задържането на двамата полицаи се провела на 14 април 2022 година.

В хода на разследването било установено, че в периода от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. (52 г.) повече от веднъж поискал и взел подкуп от граждани като всеки път това било условие, за да не извърши свои служебни задължения и да не ги санкционира за различни нарушения по ЗДвП.

Сумите, които вземал, били между 100 лева и 180 лева. На младши-автоконтрольора от ОД МВР – Варна, е повдигнато обвинение по чл. 302, т.1 във връзка с чл. 301, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

Неговият колега – П.Н. (41 г.), приел сумата от 40 лева, за да не вземе мерки във връзка с нарушение, допуснато от водач на пътя. Той е обвинен за престъпление по чл. 302, т. 1 във връзка с чл. 301, ал. 1 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Н.Н. и П.Н.

Коментари

Новини Варна