IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:40 | 20 април 2022
Обновен: 16:16 | 16 април 2024

38-годишен варненец с условна присъда за кражба от избено помещение

Задигнал инструменти и велосипед

По материала работи: Ставри Таргов
38-годишен варненец с условна присъда за кражба от избено помещение

Условно наказаниe за 38-годишен мъж, откраднал инструменти и велосипед от избено помещение. Кражбата е  извършена в ранните сутрешни часове на 29 юли 2018 г. в централната част на Варна чрез използване на неустановено техническо средство и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот.

Подсъдимият премахнал защитна метална мрежа на външен прозорец, водещ към избени помещения под жилищен блок и чрез счупване катинар се озовал в мазе, където се съхранявали велосипед и множество инструменти – ъглошлайф, дрелка, циркуляр, винтоверт и други.  

Той изнесъл вещите в чувал, след което се върнал да вземе велосипеда и с него се отдалечил  от сградата. Още същия ден подсъдимият продал повечето от инструментите на различни лица, а броени дни по-късно бил засечен при полицейска проверка с откраднатия велосипед.

Инкриминираните чужди вещи са на обща стойност за над 500 лева. 38-годишният мъж е безработен, има и предходна съдимост. С присъда Варненският районен съд му наложи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна