IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
14:50 | 6 юни 2022
Обновен: 14:46 | 27 март 2024

Съдят 55-годишен варненец, нападнал и ударил лекар заради смъртта на сестра си

Пострадалият медик получил лека телесна повреда

По материала работи: Ставри Таргов
Съдят 55-годишен варненец, нападнал и ударил лекар заради смъртта на сестра си

Мъж на 55 години от Варна ще отговарят пред Районния съд за извършено от него нападение и нанесени удари над лекар, изпълняващ своите служебни задължение, с което му била причинена лека телесна повреда.

Г.Г. ще бъде съден по обвинителен акт на Районна  прокуратура – Варна, за извършеното от него престъпление по чл. 131, ал.2, т.3 във връзка с чл.130, ал.1  от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до пет години.

55-годишният мъж е обвинен за това, че на 17 септември 2020 година малко след 22:30 часа, след като бил уведомен за смъртта на сестра си, която била настанена за лечение в болнично заведение, той заедно с други нейни близки нападнали лекар.

След като чули лошата новина, обвиняемият и дъщеря му започнали да обвиняват лекаря, който бил дежурен, за смъртта на своята близка и да искат обяснение. Към словесните обвинения се включил и друг близък на починалата, като всички се приближили към доктора, започнали да викат и да ръкомахат към него.

Вследствие на агресията им той бил притиснат между стената и вратата на клиниката, когато обвиняемият Г.Г. му нанесъл един удар с юмрук в задната лява теменна област  на главата  и след това още един удар в областта на  левия бъбрек.

В резултат на нанесените му удари, видно от заключението на изготвената съдебно - медицинска експертиза, пострадалият лекар получил лека телесна повреда или временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Бил е хоспитализиран за кратко.

Обвиняемият не е криминално проявен, бил е осъждан, но е реабилитиран. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Коментари

Новини Варна