IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
20:47 | 20 май 2015
Обновен: 02:24 | 2 май 2024

Съдийка въртяла геврека с невероятните 5,02 промила

След пробацията няма право да шофира 2 г.

По материала работи: Борис Проданов
Съдийка въртяла геврека с невероятните 5,02 промила

Съдия  Майа Попова, която бе заловена да шофира с 5,02 промила алкохол в кръвта, бе осъдена на 2 години пробация. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.


На две инстанции пазарджишката съдийка Попова бе осъдена на пробация - две години задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител. Съдийката бе лишена и от право да шофира за 2 г.


Върховният касационен съд отхвърли искането й за възобновяване на делото заради допуснати неясноти в обвинителния акт. Делото срещу Попова се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил.


Първата кръвна проба на Попова, която е направена, докато тя е в безсъзнание, показала 5,02 промила алкохол в кръвта. Втората проба, направена няколко часа по-късно и показала не по-малко обезпокоителните 3,92 промила. Първоначално прокуратурата в Пазарджик прекрати разследването срещу нея, защото пробите за алкохол не били взети с нейно съгласие.


По време на инцидента Майа Попова заемаше поста заместник-председател на Районния съд в Пазарджик.

Коментари

Новини Варна