IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:00 | 21 юни 2022
Обновен: 14:32 | 17 април 2024

30-годишен варненец, ударил жена на пешеходна пътека, получи условна присъда

Отнеха му и книжката за период от 9 месеца

По материала работи: Ставри Таргов
30-годишен варненец, ударил жена на пешеходна пътека, получи условна присъда

30-годишен водач беше признат за виновен в това, че на 30 януари тази година при управление на лек автомобил във Варна нарушил правилата за движение по пътищата, като при приближаване към пешеходна пътека не спрял и не пропуснал стъпила на пътеката жена.

По този начин, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на пешеходката, изразяваща се в счупване на кост, обусловило трайно затруднение в движенията на краката за период по-голям от един месец.

Подсъдимият е правоспособен водач с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан. Деянието е извършено по непредпазливост.

Районен съд – Варна, го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“ от Наказателния кодекс, като му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 9 месеца. Направените разноски за над 800 лева по делото също са в тежест на подсъдимия.

Коментари

Новини Варна