IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
13:20 | 29 юни 2022
Обновен: 15:50 | 23 април 2024

Потрошиха бронирано стъкло над археологическите находки на Шишковата градинка

Сигнал за вандалския акт е подаден в полицията

По материала работи: Ставри Таргов
Потрошиха бронирано стъкло над археологическите находки на Шишковата градинка

Част от бронираното стъкло, което покрива археологическите находки на Шишковата градинка, е изцяло напукано. Сигнал за вандалския акт е подаден в полицията, а районът е обезопасен, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

В момента започва работа по проучване на възможностите за доставка на ново стъкло.

Останките от късноримската стена на Древния Одесос бяха открити по време на проекта за ремонт на ул. "Михаил Колони" и района около нея. От министерството на културата бе получено предписание те да бъдат експонирани.

За целта бе поръчано специално стъкло от Австрия, отговарящо на специфичните изисквания. Стойността на цялата инвестиция, свързана с археологията, е 280 000 лв.

Коментари

Любо Панов ( преди 1 година )
Като се слага такова стъкло, то трябва редовно да се мие. Беше супер мръсно. Тези ламарини около стъклото са супер раждясали. Абсурдна идея на културното министерство да гледаш някакви каманяци от римско време, а изпълнението също абсурдно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна