IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:50 | 4 юли 2022
Обновен: 19:12 | 18 април 2024

29-годишен с условна присъда за купуване на гласове във Варна

Предложил на двама души по 40 лв. да упражнят вота си по определен начин

По материала работи: Ставри Таргов
29-годишен с условна присъда за купуване на гласове във Варна

29-годишен мъж бе осъден от Районен съд – Варна, за купуване на гласове. Деянието представлява престъпление против политическите права на гражданите и е наказуемо по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс.

По силата на постигнато между страните и одобрено днес от съда споразумение, 29-годишен мъж от Варна бе признат за виновен в извършването на такова престъпление през м. ноември 2021 г. в кампанията при гласуване на изборите за президент и вицепрезидент на Република България и народни представители на 14.11.2021 г.

В условията на продължавано престъпление за времето от 4 ноември м.г. до неустановена дата преди самия изборен ден 29-годишният подсъдим с две отделни деяния предложил на две различни лица имотна облага – парична сума от по 40 лева на човек, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на конкретна политическа коалиция, регистрирана за съответните избори.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Съгласно одобреното от Районен съд – Варна, споразумение, той следва да търпи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна