IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
13:20 | 8 юли 2022
Обновен: 22:04 | 22 април 2024

Задържаха под стража обвинения за убийството в центъра на Варна

Тялото на жертвата - 22-годишен мъж, беше намерено в ранните часове на 4 юли

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража обвинения за убийството в центъра на Варна

По искане на Окръжна прокуратура – Варна, съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за убийство, извършено в централната част на града. Към наказателна отговорност за престъплението по чл. 115 от НК е привлечен П.Ш. на 38 години от Варна.

Тялото на жертвата на тежкото криминално деяние - 22-годишен мъж, гост на града, беше намерено в ранните часове на 4 юли 2022 година, близо до пейка в градинката до Регионалния исторически музей.

След направената аутопсия и изготвената съдебно – медицинска експертиза е установено, че той е станал жертва на убийство и причината за неговата смърт е остра кръвозагуба, настъпила в резултат от нанесени му порезно-прободни рани.

От събраните доказателства по случая е установена съпричастността на 38-годишният П.Ш. към извършеното тежко престъпление.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. След като беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, от днес обвиняемият е задържан под стража.

Определението на Окръжен съд – Варна, може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Коментари

Новини Варна