IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
13:47 | 22 май 2015
Обновен: 18:59 | 12 май 2024

Постоянен арест за мъж от Аксаково, отвлякъл и ограбил чужденец

Задържаният бил в изпитателен срок като извършил престъпните деяния

По материала работи: Златина Добрева
Постоянен арест за мъж от Аксаково, отвлякъл и ограбил чужденец

Първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Галин Георгиев от Аксаково, разследван за четири тежки престъпления определи Варненският окръжен съд.

29-годишният мъж е обвиняем по досъдебно производство на РУП Девня, затова, че на 17 май тази година в близост до Злaтни пясъци, в съучастие с друго лице отвлякъл Алберт Зол., гражданин на Люксембург. В района на Варна, Девня и Шумен ограбили със сила, заплахи и принуда чужденеца, като му отнели iPhone, близо 1000 лева, портмоне с банкови карти, златни накити и лични вещи. При задържането на Галин, органите на реда открили в автомобила му ограбените вещи.

Днес обвиняемият заяви пред съда, че бил принуден от съучастника си да участва в грабежа и да тегли пари от банковата карта на пострадалия. В деня на ареста той имал намерение лично да ги върне на Алберт. ВОС обаче прецени, че събраните в хода на разследването доказателства по безспорен начин обосновават предположението, че Галин е съпричастен към тежките умишлени престъпления, за които законът предвижда сериозни санкции (за отвличане - от 7 до 15 г. затвор, за грабеж - от 3 до 10 г. и за присвояване от 1 до 6 г. и за кражба от 1 до 10 г.).

Към тези аргументи ВОС прибави и условната му присъда за аналогично престъпление на ВРС от януари тази година, в изпитателния срок на която Георгиев е извършил настоящите деяния. Нещо повече. Спрямо Галин има 3 висящи наказателни производства за престъпления, свързани с посегателства върху собствеността, извършени с принуда. Тези обстоятелства водят съда до извода, че ако е на свобода обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съучастникът на Галин Георгиев в отвличането на чужденеца, в грабежа, в присвояването и в кражбата вече е установен и задържан. Предстои привличането му като обвиняем.

Ако Георгиев обжалва днешното определение на ВОС ще се яви пред Апелативния съд на 26 май.

Коментари

Новини Варна