IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:00 | 11 юли 2022
Обновен: 05:34 | 25 март 2024

Повдигнаха обвинение на двама за смъртта на немски турист на Златните пясъци

Единият от тях е съпругата на жертвата

По материала работи: Ставри Таргов
Повдигнаха обвинение на двама за смъртта на немски турист на Златните пясъци

Окръжна прокуратура - Варна, ръководи досъдебно производство по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 9 от НК във връзка с предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

На 8 юли 2022 година в района на к.к. Златни пясъци било намерено тялото на мъж, чиято самоличност първоначално не била изяснена. От извършените следствени действия под ръководството на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, станало ясно, че мъжът е бил убит. Причината за неговата смърт е механична асфикция.

В резултат на процесуални- следствените действия и бързите и успешни оперативно–издирвателни мероприятия от страна на служители на ОД на МВР – Варна, била установена самоличността на убития – 45-годишен немски турист, както и съпричастността на двама души към деянието.

С оглед на събраните доказателства е направено обосновано предположение, че автори на престъплението са 43-годишна гражданка на Федерална  Република Германия – съпруга на жертвата, и С.Р. на 33 години – български гражданин.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност и задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Предстои искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъде внесено в съда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Коментари

Новини Варна