IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:00 | 15 юли 2022
Обновен: 15:33 | 27 март 2024

Гастролиращ разбойник заловиха криминалисти от ОДМВР - Варна (Снимки)

Мъжът е 51-годишен хърватски гражданин

По материала работи: Ставри Таргов
Гастролиращ разбойник заловиха криминалисти от ОДМВР - Варна (Снимки)

Вчера около 17.30 часа в хотелска стая криминалисти от сектор „Престъпления против собствеността“ и екип на Първо РУ задържаха 51-годишен хърватски гражданин, който от няколко дни обирал оборотни средства на магазини в централната част  на града. Набезите мъжът  осъществявал в работно време, като е използвал разсеяността или заетостта на продавачите.

На 13 юли  е получен сигнал за кражба на сумата от 21 000 лв. и 2 400 евро от сейф в офисно помещение на магазин. Полицаите са започнали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и установили извършителя на деянието.

Грабителят е локализиран в хотела, където е отседнал и при последвалото претърсване на стаята в нея са били намерени и иззети голяма сума пари, наркотични вещества и други вещи, съотносими към престъпното деяние.

В хода на проведената акция криминалистите установили, че задържаният е извършил кражба и от друг магазин в града.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а работата по документиране на престъпната дейност, продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Коментари

Новини Варна