IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
16:10 | 15 юли 2022
Обновен: 12:44 | 28 април 2024

Тикнаха в ареста непълнолетен, крал климатици от училището в с. Каменар

Кражбата е извършена при условията на повторност и в изпитателния срок на предходно осъждане

По материала работи: Ставри Таргов
Тикнаха в ареста непълнолетен, крал климатици от училището в с. Каменар

Състав на Районен съд  - Варна, взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо непълнолетен, привлечен като обвиняем за кражба на климатици от училище.

Спрямо 17-годишен младеж са предявени обвинения, че на 13 юли т.г. в село Каменар, като непълнолетен, но след като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, чрез използване на неустановено техническо средство отнел 3 броя външни тела на климатици от училището в селото. Случаят е немаловажен, а предявеното обвинение е за тежко умишлено престъпление.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на  деянието, както и че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Кражбата за обвиняемия се явява извършена при условията на повторност и в изпитателния срок на предходно осъждане, също за кражба. Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба, делото е насрочено пред ВОС за  21 юли т.г. от 10 ч.

Коментари

Новини Варна