IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
08:45 | 24 август 2022
Обновен: 07:34 | 14 май 2024

Ще поеме ли Алчин към Москва? Решава Апелативният съд във Варна

Той е издирван от властите в родината си за укриване на ДДС в особено големи размери

По материала работи: Ставри Таргов
Ще поеме ли Алчин към Москва? Решава Апелативният съд във Варна

Днес Апелативният съд във Варна ще решава за екстрадицията на 46-годишния руски гражданин Алексей Алчин, издирван от властите в родината си за укриване на ДДС в особено големи размери.

По време на демонстрация срещу действията на Русия в Украйна през февруари, Алексей изгори публично паспорта си в морския град, където живее.

Близките му смятат, че искането за екстрадицията е точно заради това деяние и откритата му критика към действията на родината му в Украйна, а не финансови, както е посочено в документите.

Ето и хронологията на случая, както я припомнят от съда:

На 8 юли Окръжен съд – Варна, допуска екстрадицията на 46-годишния руски гражданин, издирван от властите в родината си по наказателно производство за укриване на ДДС в особено големи размери.

Според документите по делото, като генерален директор на дружество Алексей А. с цел избягване заплащането на данъчни задължения на дружеството се сдобил с данните за сметките на две фиктивни фирми, с фалшиви документи за доставка и продажба към тях, представил умишлено невярна информация пред данъчните служби, с което e избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 282 529 254 рубли.

Руските власти смятат, че Алексей се е укрил и искат арестуването му с намерение за екстрадиция чрез Интерпол, пише 24 часа.

Коментари

Не към Москва ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна