IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:40 | 31 август 2022
Обновен: 02:09 | 25 април 2024

Майстор измамник застава пред съда във Варна

Завлякъл собственик на къща с 8 800 лв. за ремонт на покрива

По материала работи: Ставри Таргов
Майстор измамник застава пред съда във Варна

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна, 40-годишен мъж, обвинен за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у другиго и причинил му имотна щета, беше предаден на съд. А.Т. е обвинен за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.

През лятото на 2021 година обвиняемият бил потърсен от варненец, решил да направи ремонт на покрива на къщата си. След като извършил оглед на обекта, А.Т. изчислил цената и дал оферта на стойност 8800 лева, в която цена влизали труд и материали. Това устроило собственика на къщата и ремонтните дейности започнали на 29 август 2021 година, като обвиняемият получил и част от уговорената сума.

В следващите дни 39-годишният тогава „майстор“ започнал да разпокрива покрива на къщата. Поискал от потърпевшия още пари под претекст, че трябвало да се закупят материали. И така още няколко пъти, докато накрая цялата уговорена сума за ремонта в размер на 8800 лева не била платена от своеобразния възложител.

След като обвиняемият получил всички пари, спрял да ходи на обекта, като не оставил там никакви материали. Не отговарял и на обажданията на потърпевшия. Мъжът разбрал, че са го измамили и се принудил да наеме друг майстор, който да свърши работата, за която веднъж вече платил.

Предстои делото срещу А.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Коментари

Новини Варна