IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
15:30 | 15 септември 2022
Обновен: 03:47 | 28 март 2024

Осъдиха условно 28-годишен варненец за кражба на отводнителни решетки

Граждани забелязали действията му и подали сигнал на телефон 112

По материала работи: Ставри Таргов
Осъдиха условно 28-годишен варненец за кражба на отводнителни решетки

В процедура на съкратено съдебно следствие 28-годишен мъж бе признат за виновен в опит за кражба на чужди движими вещи, които не са под постоянен надзор.

Става дума за 6 броя полимер бетонни решетки за отводнителни шахти на обща стойност за близо 300 лева, собственост на Община Варна. Опитът за кражба е осъществен по обяд на 23 септември миналата година по ул. „Девня“.      

Подсъдимият си набавял парични средства, като събирал вещи за скраб и ги продавал в пунктове за вторични суровини. На посочената дата, придвижвайки се по ул. „Девня“ с ръчна количка и тесла, той видял бетонните решетки върху шахтите и веднага взел решение да отстрани бетона и изкара желязото от тях.

С помощта на теслата извадил 6 решетки, поставил ги на затревената разделителна ивица между двете пътни ленти на улицата, като започнал да чупи бетона и вади желязната основа от тях.

Граждани забелязали действията му и подали сигнал на телефон 112. Докато пристигне полицейски автопатрул, подсъдимият бил поставил желязото от пет решетки в ръчната си количка и премахвал бетона от шестата решетка. Така деянието останало недовършено по независещи от дееца причини.

28-годишният мъж е неосъждан досега. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание.

Така за извършения опит за кражба съдът наложи на  28-годишния подсъдим наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

За лилавите ( преди 1 година )
Интеграция доживот за решетките
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна