IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
10:40 | 17 октомври 2022
Обновен: 17:51 | 6 май 2024

Бум на пияни и дрогирани шофьори във Варна през уикенда

Най-младият нарушител е на 17 г. и е неправоспособен

По материала работи: Ставри Таргов
Бум на пияни и дрогирани шофьори във Варна през уикенда

Трима водачи на леки автомобили – на 17, 27 и 36 години,  са задържани в почивните дни за срок до денонощие. След проверка от униформените на Пътна полиция при ОДМВР - Варна, е установено, че мъжете шофират след употреба на наркотични вещества, установено с наркотест.

При направената справка се оказало, че най-младият нарушител е и неправоспособен шофьор. Срещу варненците са образувани бързи производства.

Друг мъж – каварненец на 38 години, също попаднал в полицейския арест, след като в края на миналата седмица служителите на Трето РУ открили у него наркотични вещества. Направената експертна справка показала, че той е държал в себе си марихуана – 16,80 г. По случая е образувано бързо производство.

Видимо пиян водач на лек автомобил бил засечен и задържан в полицията. Преди два дни служителите на Пето РУ спрели 34 -годишния мъж от с. Божурово, област Добрич.  При започналата проверка станало ясно, че мъжът е употребил алкохол, което се потвърдило и при пробата с алкодрегер, и при последвалата лабораторна проба.

Срещу него е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

По същото време друг почерпен с алкохол водач на лек автомобил бил засечен от полицаи от Трето РУ. 41-годишният варненец е отведен в ареста с полицейска мярка за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Коментари

Новини Варна