IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:09 | 28 май 2015
Обновен: 10:13 | 18 май 2024

Пробация за варненец

Извършил документно престъпление

По материала работи: Златина Добрева
Пробация за варненец

Наказание „пробация“ наложи Районният съд във Варна на 47-годишен мъж за извършено документно престъпление.

С постигнато в съдебна зала споразумение, подсъдимият призна вината си в това, че на 13 юли 2010 г. съставил неистински частен документ – договор-заявка за предоставяне на мобилни услуги от името на негова бивша приятелка и го употребил, за да докаже, че съществува правно отношение между нея и мобилен оператор. По силата на този договор подсъдимият успял за получи от фирмата за мобилни услуги GSM апарат „Нокиа“и сим-карта, които впоследствие ползвал. От изготвената по делото съдебно-графологична експертиза е видно, че ръкописният текст, датите и подписите в неистинския договор-заявка и анекс към него са изпълнени собственоръчно от подсъдимия.

М. Иванов е с чисто съдебно минало. Той бе осъден на пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично в продължение на 6 месеца, както и провеждане на срещи с пробационни служители за срок от 6 месеца. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна