IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
15:50 | 18 ноември 2022
Обновен: 16:22 | 17 април 2024

Членове на организирана престъпна наркогрупа остават зад решетките

При полицейската окция бяха открити 12 оранжерии за марихуана във Варна, Аврен и Константиново

По материала работи: Ставри Таргов
Членове на организирана престъпна наркогрупа остават зад решетките

Съдът уважи исканията на Окръжна прокуратура – Варна, и определи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, за членовете на организирана престъпна група, занимавала се с отглеждане на растения от рода на конопа, както и разпространение на високорискови наркотични вещества, чиято дейност бе преустановена на 16 ноември 2022 година.

Организаторът и ръководител на групата заедно с трима от членовете й остават в ареста, а един от участниците в нея беше оставен под „домашен арест“.

Наблюдаващият делото прокурор ще внесе протест срещу определението на съда в законоустановения срок. Двама ще бъдат освободени срещу парична гаранция във високи размери.

Седмината участници в организираната престъпна група, привлечени към наказателна отговорност, имат забрана да напускат пределите на България.

Дейността на групата беше преустановена след реализация под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна, осъществена от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ от отдел „Североизточен“ и секторите БОП в Русе, Плевен и Бургас. Извършени бяха претърсвания на различни адреси - във Варна, в село Аврен, в село Константиново. Установени бяха общо 12 оранжерии, оборудвани за отглеждане на растения от рода на конопа.

При процесуалните действия са иззети 1014 растения в различен стадий на растеж, палатки, вентилатори, отоплителни инсталации и други приспособления, предназначени за извършването на престъпната дейност.

Иззети са също 2963,73 грама суха тревиста маса и 14,3 грама хашиш, четири леки автомобила, множество мобилни телефони и сим-карти, както и значителна сума пари в лева и евро – 60 390 лева и 3790 евро.

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Определенията на съда подлежат на протест и обжалване пред Апелативния съд в града.

Коментари

Новини Варна