IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
09:27 | 1 юни 2015
Обновен: 13:43 | 21 април 2024

Джебчийки работят на воля в моловете във Варна

Журналисти под прикритие разкриват схемата

По материала работи: Деян Михайлов
Джебчийки работят на воля в моловете във Варна

Възможно ли е от джебчийство, не само да се намира препитание, но и да се говори за покупка на джип, и луксозни имоти. Колко лева трябва да изкарват джебчиите, за да си позволят да дават 2000 лв. на човек от полицията, за да се трие веществено доказателство, или пък 10 000 лв. такса, за да не те закача охраната в мола. Разследване на журналисти на Нова ТВ разкри джебчийската схема във Варна


„При нас в занаята нон-стоп се изкарват пари, няма спиране. Зависи, може и 1000 лв. да изкарваш, може и 500, може и 1 500 лв. Аз от 10 години само по моловете. Че си изкарвам хляба оттaм”, споделя Евгения, дългогодишна джебчийка пред камерите на електронната медия.  Живеят в луксозни къщи за стотици хиляди левове и карат също толкова луксозни автомобили. А държавата се прави, че не ги забелязва. До скоро Евгения и „колежката“ Мария обирали на воля туристите в мола, в който охранители убиха човек. Плащали си и всички си затваряли очите. Управителят на новата охранителна фирма обаче им създавал проблем. По този начин журналистите успяват да стигнат до джебчийки.  


Те се предтавят за служители на мола, които ще съдействат новият шеф да стане благосклонен и да остави джебчийките да бачкат клиентите. Така се разбира как работи цялата схемата с джебчийството.


Джебчийките твърдят, че имали връзки и в полицията и ако запис от охранителните камери на мола попадне там, плащали на техен човек, за да ги отърве. Понякога сумите, които твърдят, че давали на полицията, надвишавали 500 лв.

 

Коментари

Новини Варна