IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:40 | 9 януари 2023
Обновен: 13:32 | 12 април 2024

Задържаха под стража 25-годишен, издърпал от ръцете на варненка мобилен телефон

Ще остане зад решетките 72 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража 25-годишен, издърпал от ръцете на варненка мобилен телефон

Окръжен съд - Варна, наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 25-годишния В.Д. след искане на Окръжната прокуратура в града. Мъжът бил привлечен като обвиняем за грабеж на мобилен телефон, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация на една втора от имуществото на виновния.

На 5 януари 2023 година 25-годишният мъж извършил грабеж на мобилен телефон, притежание на жена от Варна. За да успее да отнеме вещта, В.Д. употребил сила и издърпал мобилното устройство от ръцете на собственичката му.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, той бил задържан за срок до 72 часа. А от днес мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Коментари

Новини Варна