IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:40 | 9 януари 2023
Обновен: 18:52 | 25 април 2024

44-годишен от Варна отнесе от съда глоба за насилие спрямо съпруга на майка си

Санкцията е в размер на 1 000 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
44-годишен от Варна отнесе от съда глоба за насилие спрямо съпруга на майка си

44-годишен мъж бе признат за виновен, че в периода от 15 март до 3 април миналата година нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, по силата на която бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо съпруга на майка си.

Било му забранено също така да приближава на по-малко от 100 метра него и дома му за срок от 18 месеца. Въпреки забраните и независимо че бил отстранен от съвместно обитаваното с пострадалия жилище, на четири пъти през посочения период, при условията на продължавано престъпление, 44-годишният мъж в нетрезво състояние приближавал или влизал в жилището, като се държал агресивно и буйствал.

Подсъдимият е неосъждан. За извършеното престъпление по чл. 296, ал.1 от НК по внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, Районен съд – Варна, му наложи административно наказание – глоба в размер на 1 000 лева.

         Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

Новини Варна