IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
09:04 | 2 юни 2015
Обновен: 00:33 | 25 април 2024

Биячите от „Владиславово” остават в ареста

Очакват ги от 5 до 15 години затвор

По материала работи: Златина Добрева
Биячите от „Владиславово” остават в ареста

Четиримата биячи, които бяха арестувани в края на миналата седмица след меле пред пощенския клон във „Владиславово”, от вчера са в ареста с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”. Наказанието, предвидено от закона по повдигнатите им обвинения, е от 5 до 15 години затвор.


36-годишният Стоян Динков, 37-годишният Даниел Димитров, 38-годишният Красен Николов и 32-годишният Станислав Синев са разследвани за грабеж и причиняване на средна телесна повреда, след като нападнаха, пребиха и потрошиха мерцедеса на Юлиян Тасков на 28 май.


Първата съдебна инстанция се съобрази със събраните още в началните часове на разследването доказателства - гласни и писмени. Както показанията на пострадалия мъж, така и свидетелските разкази на очевидци, протоколите за оглед и съдебномедицинската експертиза убедително водят съда до обосновано предположение, че всеки един от четиримата е съпричастен към престъпленията, за които са привлечени като обвиняеми, мотивираха решението си магистратите.

Упражненото насилие е било умишлено и брутално, смята съдът и уточнява, че законът предвижда за грабеж наказание от 5 до 15 години затвор. В хода на съдебните заседания стана известно, че прокуратурата разполага с доказателства за Стоян и Красен, че са извършили и други престъпления - разпространение на наркотици и рекет и изнудване на пострадалия, за да го накарат да продава дрога за тях. Двамата категорично отрекоха пред съда участието си в престъпленията, за които се разследват. Прокуратурата разполага и с доказателства за разпространение на наркотици от Даниел и Станислав. Обвинения за разпространение на забранени от закона вещества или принуда обаче няма повдигнати спрямо никого от разследваните мъже. Даниел заяви пред съда, че има лична вражда с Юлиян, който преди време му запалил колите.


Към тежестта на аргументите за определяне на най-тежката мярка за неотклонение съдът прибави и извода, че ако са на свобода, всеки един от четиримата може да извърши друго престъпление. Стоян е реабилитиран по право, след като е изтърпял наказание за закана за убийство, а в настоящия момент спрямо него има висящо дело във ВРС за причиняване на средна телесна повреда. Даниел също е с две присъди за престъпления от общ характер. Красен има в биографията си осъждане за кражба, но и той е реабилитиран по право. С такава реабилитация е и Станислав, който през 2010 г. два пъти е бил наказван с пробация за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда. Съдът смята, че тези данни сочат за трайно утвърдени престъпни навици на всеки един от мъжете, привлечени като обвиняеми.
Лиляна Трънкова
Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна