IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:40 | 17 януари 2023
Обновен: 14:02 | 17 март 2024

Баща, неплащал издръжка на детето си във Варна, получи пробация

Таткото е на 33 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Баща, неплащал издръжка на детето си във Варна, получи пробация

33-годишен баща бе признат за виновен в това, че в периода от м. декември 2017 г. до началото на м. май 2022 г. включително,  след като е бил осъден с влязло в сила решение на Районен съд – Варна, да издържа свой низходящ – сина си, съзнателно не изпълнил това си задължение за повече от две месечни вноски – общо 55 месечни вноски.

Подсъдимият е трябвало да заплаща на малолетния си син ежемесечна издръжка в размер на 140 лева месечно, чрез неговата майка и законен представител, като общата стойност на задължението му за периода е 7700 лева.  Деянието е престъпление по чл. 183, ал.1 от НК.

С присъда състав на Варненския районен съд наложи на 33-годишния подсъдим наказание „пробация“. В продължение на шест месеца той следва да изпълнява две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и да провежда периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Той е осъден да заплати и направените по делото разноски.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Коментари

Десислава ( преди 1 година )
Искам да знам, кой е адвоката на майката!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Madurko ( преди 1 година )
Абе ей ***, вие за това ли вземате хиляди левове заплати да гледате безсмислени и никому ненужни дела? Вие ли ще оправите обществото ВРС?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна