IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
13:53 | 2 юни 2015
Обновен: 11:46 | 21 април 2024

Разследван за източване на банкови карти остава в ареста

Задържан е и с кокаин

По материала работи: Златина Добрева
Разследван за източване на банкови карти остава в ареста

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Любомир Пантелеев от с. Айдемир, Силистренско, разследван за притежание на бели пластики, предназначени за подправка на платежни инструменти, както и за притежание на 18,5 грама кокаин. Втората съдебна инстанция уважи протеста на Окръжната прокуратура в Силистра и отмени определение на Окръжния съд в дунавския град, с което мярката на Пантелеев бе изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

 

Пресслужбата на съда припомня, че в началото на март двамата братя – Любомир (31 г.) и Стефан (33 г.) Пантелееви бяха привлечени като обвиняеми за две тежки престъпления по досъдебно производство на ОД на МВР в Силистра. След анализирана оперативна информация, органите на реда предприели действия по проверка на автомобила, управляван от братята. Там открили 22 бели пластики, предназначени за преправяне на банкови карти. В дома им открили компютърна конфигурация и множество електронни компоненти, които служат за същите цели – подправяне на платежни инструменти. Полицаите иззели от автомобила и 18,5 грама кокаин.

 

Днес втората съдебна инстанция потвърди извода на СОС, че събраните в хода на разследването доказателства и материали обосновават по безспорен начин предположението за авторството на деянията, за които Любомир е привлечен като обвиняем в съизвършителство с брат си. В същото време обаче, въззивният съд не споделя заключенията на първата съдебна инстанция, според които няма опасност по-малкият брат да извърши друго престъпление, а времето, през което бил в арест вече изиграло превантивната си роля.

 

Варненският апелативен съд намира, че за високата обществена опасност на двете престъпни деяния по-адекватна и законосъобразна ще бъде постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Обстоятелството, че брат му Стефан търпи „домашен арест“ и Любомир би обитавал същия адрес, ако е със същата мярка за принуда е по-скоро фактор, който може да попречи за разкриването на обективната истина, счита съдът.

 

Определението на Апелативния съд във Варна не подлежи на обжалване, съобщиха от пресслужбата на съда.

Коментари

Новини Варна