IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:30 | 7 февруари 2023
Обновен: 12:36 | 27 март 2024

Трима дрогирани шофьори получиха условни присъди

Простиха се и с книжките си за срок от 9 месеца до 1 година

По материала работи: Ставри Таргов
Трима дрогирани шофьори получиха условни присъди

28-годишен варненец е засечен да шофира лек автомобил „Фолксваген“ под въздействие на наркотик на 21 януари тази година в квартал „Виница“, по посока местност „Аладжа манастир“. При проверка тогава с дрегер-тест на водача се установява, че той управлява автомобила след употреба на канабис.

За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 9 месеца.

При извършена на 22 януари т. г. във Варна от полицейски екип проверка с дрегер на 31-годишен водач, управлявал лек автомобил „БМВ“ се установява, че той шофира след употреба на кокаин и амфетамин.  

Пред съда подсъдимият призна вината си и му беше наложено условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като бе лишен от право да шофира в продължение на 1 година.

В бързо производство и отново по силата на одобрено споразумение с признаване на вината съдът наложи на 32-годишен водач от Разград условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС за период от 10 месеца. На 14 януари т.г. при проверка в района на пътния възел на Летище - Варна, той е хванат зад волана на лек автомобил „Мерцедес“ да шофира след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Коментари

Новини Варна