Варна 17°
fallback
Крими
09:40 | 15 февруари 2023
Обновен: 21:03 | 29 април 2024

Четирима загинаха при тежко ПТП на стария път Варна - Девня (Обновена) (Подробности)

Катастрофата е станала между камион и два леки автомобила

По материала работи: Ставри Таргов

Четирима души са загинали при тежка верижна катастрофа на стария път Варна - Девня на изхода от Повеляново към морската ни столица.

Катастрофата е станала между камион и два леки автомобила.

Пътят е затворен, съобщава БНР.

Временно е ограничено движението след разклона за Повеляново​ на път I-2 Шумен - Варна. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: АМ "Хемус" - п.в "Девня" - п.в. "Слънчево", съобщават от АПИ.

Окръжна прокуратура – Варна, наблюдава и ръководи разследване във връзка с тежко пътно-транспортно произшествие със загинали.

Инцидентът възникнал сутринта на 15 февруари 2023 година на стария път между Варна и Девня. Участници в катастрофата са два леки автомобила и един тежко-товарен. Според първоначалната информация по случая, в резултат от тежкия сблъсък са загинали четирима души.

Незабавно е образувано досъдебно производство. Към момента на мястото тече оглед на местопроизшествието. Предстои назначаването на съдебно-медицински и авто-технически експертизи.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Автомобил "Мазда", движейки се в посока от Варна към град Девня, започва постъпателно отклонение на движението си от дясна в насрещна лява лента. В същото време товарен автомобил "Мерцедес", движейки се от Девня, посока Варна, опитвайки се да избегне удара, се доближава максимално близо до дясната предпазна ограда, но предотвратяването на произшествието е било невъзможно, вследствие на което се блъскат товарният автомобил и "Мазда"-та.

В опит да направи спасителна маневра водачът на товарния автомобил отклонява движението си в насрещната лента, където настъпва и втори удар с автомобил "Дачия"", уточни Камбуров.

В резултат на удара на място загиват водачите на двата леки автомобила и двама пътници от втория, съобщи радио Варна.

В МБАЛ "Св. Анна" са настанени двама пътници от втория лек автомобил ("Дачия").

Вследствие на удара, на място са починали водачът на единия автомобил – 36-годишен, както  и водачът – на 61, и двамата пътници на 38 и 57 години, от другата кола, съобщиха от полицията във Варна..

Други трима пътници от второто превозно средство са с леки наранявания. Работата по изясняване на обстоятелствата, довели до трагедията, продължава под наблюдение на прокуратурата.

Автор на статията:
Ставри Таргов
ПТП 4 жертви варна - девня
0 коментара
fallback
fallback