IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:20 | 10 март 2023
Обновен: 15:13 | 28 март 2024

Разкриха серия от кражби във "Владиславово"

В единия случай е ограбена детска градина в квартала

По материала работи: Ставри Таргов
Разкриха серия от кражби във "Владиславово"

Вчера в Трето РУ са получени четири сигнала за кражби. Незабавните действия на служителите на реда са довели до залавяне и задържане в ареста на посегателите.

20-годишен варненец, известен на МВР, е установен като извършител на две кражби часове по-рано. При първата чрез взломяване на врати той е влязъл в детска градина в жк „Владислав Варненчик“ и е отмъкнал 29 бутилки с олио, както и 5 литра с почистващ препарат.

Във втория случай отново чрез взломяване на входна врата и от жилище е откраднал телевизор, преносим компютър, музикална уредба, дрехи и други предмети.

Вещите, обект на престъплението, са върнати на собствениците им,  а срещу младежа е образувано досъдебно производство.

Три часа след полунощ снощи е получен сигнал, че в същия квартал са откраднати няколко решетки от отводнителни канали. Бързата реакция на униформените е довела до задържането на 40-годишен, криминално проявен  варненец, който бил натоварил 5 броя от тежките съоръжения.

По същото време, отново на сигнал  за кражба се отзовали полицаите от Трето РУ. Този път на място са задържали 34-годишен, добре известен на служителите на реда варненец.

Мъжът се опитал да открадне вещи от къща в жк „Победа“, когато бил хванат на място и отведен в ареста за срок до денонощие.

И за двата случая са образувани досъдебни производства, които продължават под наблюдение на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна