IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:20 | 10 март 2023
Обновен: 02:51 | 2 май 2024

Съдът задържа под стража двама, крали пари и вещи от коли във Варна

Мъжете, които са осъждани, тарашили автомобили в центъра на града

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът задържа под стража двама, крали пари и вещи от коли във Варна

Районен съд – Варна, взе мерки за неотклонение спрямо двама души, привлечени като обвиняеми за кражби от автомобили.

Съдът разгледа внесени искания от Районната прокуратура за вземане на мерки за неотклонение по отношение на двама мъже, съответно на 47 и 49-годишна възраст, спрямо които са предявени обвинения за извършени на 8 март т.г. кражби на вещи и пари от паркирани в централната част на Варна автомобили.

Посегателствата против собствеността са извършени в съучастие при условията на продължавано престъпление през интервал от 1-2 часа и по идентичен начин. Деянията се тежки умишлени престъпления, доколкото законодателят е предвидил за тях възможност за налагане на  наказание „лишаване от свобода“.

Двамата мъже са осъждани. По отношение на 49-годишния деянието се явява осъществено в условия на опасен рецидив, след като преди по-малко от 3 години той е изтърпял ефективно в затвор наказание „лишаване от свобода“, отново за тежко умишлено престъпление.

Спрямо 47-годишния деянието се явява извършено в изпитателния срок на влязла в сила предходна присъда за грабеж.

Като разгледа събраните до момента материали по досъдебното производство, Районен съд - Варна, намери, че може да се направи обосновано предположение двете лица да са съпричастни към деянието, за което са привлечени като обвиняеми, както и наличие на реална опасност те да се укрият или да извършат престъпление.

Предвид характеристичните им данни, степента на обществена опасност, тежестта и интензитета на престъпната дейност, съдебният състав счете, че адекватните мерки за неотклонение спрямо тях се явяват най-тежките - „задържане под стража“.

Определенията по наложените мерки за процесуална принуда подлежат на обжалване в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делата пред ВОС са насрочени за 15 март т.г. от 13:00 часа.

Коментари

Новини Варна