IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
16:27 | 14 март 2023
Обновен: 11:24 | 3 май 2024

Съдът във Варна наложи наказания на четирима шофьори, карали пияни или дрогирани

Взеха им и книжките

По материала работи: Ставри Таргов
Съдът във Варна наложи наказания на четирима шофьори, карали пияни или дрогирани

В бързи производства Районен съд – Варна, наложи наказания на четирима водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотик.

18-годишен младеж е установен на 25.02.2023 да шофира в нетрезво състояние лек автомобил „Фиат“ по  пътя в посока за град Белослав. Взетата кръвна проба от водача отчела концентрация на алкохол от 1,81 промила.

За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 10 месеца.

В друго разглеждано дело съдът наложи също условно наказание от 4 месеца лишаване от свобода на 26-годишен водач, хванат да управлява автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотично вещество – амфетамин. Подсъдимият бе лишен от право да управлява МПС в продължение на 9 месеца. Деянието е установено при проверка във Варна на 22 февруари т. г.        

28-годишен неправоспособен водач бе признат за виновен в това, че на 26 февруари т. г. във Варна, управлявал лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на наркотично вещество.

При тестване на място от полицейски екип с дрегер за наркотици подсъдимият дал положителна проба за наличие на канабис. Освен това при проверката тогава у него било открито и пакетче със суха тревиста маса - марихуана.

Държаният от подсъдимия наркотик е в минимално количество, на стойност около 2 лева, като  случая е маловажен. За двете деяния 28-годишният получи общо наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и на наказание  глоба в размер на 400 лева.

19-годишен, неосъждан досега младеж, на 30.01.2023г.  е засечен да шофира товарен автомобил „Опел“ по ул. „Студентска“ във Варна в нетрезво състояние, с концентрация на алкохол в кръвта от 1,63 промила.

За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 6 месеца.

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Коментари

Новини Варна