IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:10 | 29 май 2023
Обновен: 03:13 | 18 март 2024

Задържаха под стража 21-годишен, задигнал кола във Варна

Бил заловен след гонка с полицията и опасно шофиране

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража 21-годишен, задигнал кола във Варна

Състав на Варненския районен съд уважи искане на прокуратурата и взе най-тежката мярка за процесуална принуда по отношение на 21-годишен младеж, спрямо когото на 26 май т.г. са предявени обвинения по чл.346, ал. 2 от Наказателния кодекс - за извършено при условията на повторност противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство.

Деянието се явява тежко умишлено, за  което предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от една до десет години.

Анализът на събраните материали и доказателства по делото водят съда до обосновано предположение за авторство на деянието. За обвиняемия деянието се явява осъществено в изпитателния срок на три предходни присъди, което обосновава наличието на реална опасност той да извърши престъпление.

Обвиняемият се е опитал да избяга от органите на полицията, отказал е да изпълни разпорежданията им да спре по техен сигнал,  като е заловен от полицейските служители след преследване.

Според данните по делото обвиняемият е шофирал изключително рисково и е застрашавал останалите участници в движението. Съдът счете, че с оглед обезпечаване на наказателния процес и препятстване на възможността на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление, следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на жалба делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 31 май т.год. от 13 часа.

Коментари

Новини Варна