IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:20 | 30 май 2023
Обновен: 10:28 | 15 март 2024

32-годишен, издърпал телефон от ръцете на млада жена във Варна, застава пред Темида

Грози го затвор от 5 до 15 г.

По материала работи: Ставри Таргов
32-годишен, издърпал телефон от ръцете на млада жена във Варна, застава пред Темида

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, 32-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен след употреба на сила и при условията на опасен рецидив, е предаден на съд. А.Я. е обвиняем за престъпление по член 199, ал.1, т.4, във връзка с член 198, ал.1 от НК, извършено на 11 март 2023 година.

Пострадалата млада жена празнувала своя рожден ден във варненско заведение. След като си тръгнала, се отправила към дома си, а по пътя разговаряла по телефона със свои приятели.

Този факт бил забелязан от обвиняемия, който решил да се възползва от ситуацията и да ограби жената. Издебнал момент, в който младата жена изглеждала разсеяна и издърпал от ръката й мобилното устройство.

Побягнал в неизвестна посока и успял бързо да изчезне. След два дни той продал телефона на свой познат.

След като потърпевшата подала сигнал за случилото се, незабавно било започнато разследване. Мобилното устройство било намерено, а извършителят на грабежа – задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан многократно, в това число и за грабеж. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, А.Я. може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.

Коментари

анонимен ( преди 9 месеца )
че те за убийство дават по малко.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна