IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:30 | 2 юни 2023
Обновен: 02:52 | 17 март 2024

Задържаха под стража 22-годишен, намушкал с нож мъж в Аспарухово

Грози го затвор от 3 до 10 години

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха под стража 22-годишен, намушкал с нож мъж в Аспарухово

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи  Районен съд – Варна, на 22-годишен, привлечен като обвиняем за нанасяне на тежка телесна повреда.

На 1 юни т.г. срещу 22-годишния младеж е предявеното обвинение по чл. 128, ал.1 от Наказателния кодекс - за това, че при възникнал конфликт на открито в района на кв. Аспарухово чрез нанасяне на удар с нож е причинил тежка телесна повреда на друг мъж, довела до постоянна кръвозагуба на пострадалия и опасност за живота му.

Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Деянието се отличава с изключително висока степен на обществена опасност, тъй като е насочено срещу личността и само своевременната намеса на медицински лица е предотвратила фатален риск за пострадалия.

От доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и възпрепятства наказателното производство. Той има предходна съдимост, не е намерен на регистрираните си адреси и е бил обявен за общодържавно издирване.

Районният съд взе спрямо 22-годишния обвиняем най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 3-дневен е срокът за обжалване, като в случай на жалба делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 7 юни т.год. от 13 ч.

  

Коментари

Златев ( преди 9 месеца )
Пълно с пробити *** в тази държава
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна