IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:40 | 15 юни 2023
Обновен: 17:49 | 9 май 2024

Млад продавач в магазин във Варна задигна оборота

Получи условна присъда

По материала работи: Ставри Таргов
Млад продавач в магазин във Варна задигна оборота

24-годишен младеж бе признат за виновен, че в периода 15 - 16 август 2020 година във Варна като длъжностно лице – продавач-консултант в магазини, собственост на варненско търговско дружество, присвоил чужди пари на обща стойност 718 лева, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява.  

Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление. В два отделни дни подсъдимият взел парични суми от наличните оборотни средства в касата на магазините и ги изхарчил за свои нужди.

Подсъдимият престанал да отговаря на телефоните повиквания на работодателя си и не възстановил  присвоените суми, поради което била сезирана прокуратурата.

Районен съд – Варна, наложи на  24-годишния подсъдим, който е с чисто съдебно минало, наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати и направените по делото разноски за над 600 лева.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Коментари

Новини Варна