IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
15:56 | 10 юни 2015
Обновен: 10:11 | 18 май 2024

Конфискуваха ментета за 53 000 лв. на Златните

Срещу 60-годишната собственичка е образувано досъдебно производство

По материала работи: Златина Добрева
Конфискуваха ментета за 53 000 лв. на Златните

Ментета на известни спортни марки за 53 000 лв. са конфискувани само от един магазин на Златни пясъци. Срещу 60-годишната собственичка е образувано досъдебно производство, като материалите са докладвани в Районна прокуратура Варна.

Това е само първият случай за този сезон. Всяко лято служители на икономическа полиция и други институции правят масови проверки по магазини и павилиони в алеите на двата варненски курорта, както и в магазинчетата около Колхозния пазар. Конфискуват се стоки за стотици хиляди левове, но след много кратко време подобни ментета пак са по сергиите.

В повечето случаи става въпрос за спортни дрехи, обувки и аксесоари, чиито етикети визуално са почти същите или направо са копие на най-известните световни фирми производители. Във втория случай собствениците трябва да покажат документ за изрично съгласие от страна на притежателя на съответните марки. В другия случай пък търговците носят наказателна отговорност за подвеждаща информация на етикетите. При всички случаи обаче, след приключването на процеса срещу търговците на ментета, конфискуваната стока се унищожава.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна