IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:45 | 10 юни 2015
Обновен: 10:11 | 18 май 2024

18-годишен обирджия остава зад решетките

Д.Х. е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления

По материала работи: Златина Добрева
18-годишен обирджия остава зад решетките

18-годишен апаш от село Бързица, обвинен в три грабежа, извършени на 5 и 6 юни, на територията на III РУП на ОДМВР – Варна, от днес е в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Работното обвинение срещу него е за продължавано престъпление, извършено с „дързост и след употреба на сила”, като при набезите е задигнал златни накити, портмонета, сумите от 56 лв. и 60 лв., мобилен телефон.

Събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието. По данни на прокуратурата, 18-годишният Д.Х., въпреки младата си възраст, е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления, като нееднократно е търпял ефективно наказание лишаване от свобода.

Съдът отчете високата обществена опасност от деянието и дееца, предвид факта, че грабежите са извършени над жени, в кратък срок след като 18-годишният младеж е бил освободен от поправителния дом в Бойчиновци. Като отчете интензитета на извършването на отделните деяния, както и с цел да се предотврати възможността младежът да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът взе най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него.   
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна