IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:40 | 5 юли 2023
Обновен: 03:03 | 26 април 2024

32-годишен варненец застава пред Темида за грабеж и блудство

Грози го затвор от 5 до 15 г.

По материала работи: Ставри Таргов
32-годишен варненец застава пред Темида за грабеж и блудство

Окръжна прокуратура – Варна, внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишния В.М. за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, и блудство, извършено от същия. Мъжът ще отговаря за извършените от него престъпления по чл.199, ал.1, т. 4 във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК и по чл.150, ал.1 от НК.

Престъпленията са извършени на 13 февруари 2023 година. Около 18:20 часа обвиняемият се намирал на улица във Варна и забелязал жена, която се движи там. Тя носела дамска чанта и торба с покупки.

В.М. я проследил и, докато тя отваряла вратата на входа, в който живеела, я нападнал. Той я хванал и задържал, поискал да му даде парите си. Пострадалата отказала, но обвиняемият отворил чантата й и сам взел наличните там пари.

При опит да избяга, жената била пресрещната от 32-годишният мъж и отново притисната до стената във входа на блока. Той запушил устата й и извършил блудствени действия с нея. Целта му била да възбуди и удовлетвори половото си желание, без съвкупление, като употребил сила за реализирането й.

Жената успяла да извади мобилния си телефон и да набере телефонния номер на майка си. Като разбрал това, В.М. се уплашил и я оставил, бързо избягал.

Ден по-късно бил задържан от органите на МВР и привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпления. Младият мъж бил разпознат от пострадалата.

Предстои делото срещу В.М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му за грабежа и наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години за извършеното блудство.

Коментари

Новини Варна