IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:30 | 6 юли 2023
Обновен: 03:02 | 2 май 2024

Варненец, заживял в чужбина, бе осъден за неплащане на издръжка на малолетното си дете у нас

Мъжът е на 47 г.

По материала работи: Ставри Таргов
Варненец, заживял в чужбина, бе осъден за неплащане на издръжка на малолетното си дете у нас

47-годишен баща бе признат за виновен в това, че в периода от месец юни 2018 г. до месец октомври 2022 г. включително,  след като е бил осъден с влязло в сила решение на Районен съд – Варна, да издържа свой низходящ – сина си, съзнателно не изпълнил това си задължение за повече от две месечни вноски – общо 53 месечни вноски.

Подсъдимият е трябвало да заплаща на малолетния си син ежемесечна издръжка в размер на 150 лева месечно чрез неговата майка и законен представител, като общата стойност на задължението му за периода е 7950 лева.

Мъжът междувременно се установил да живее в чужбина и едва след призоваването му в качеството на обвиняем през миналата година, чрез банков трансфер, на два пъти, превел само част от дължимата издръжка на детето си.  Деянието е престъпление по чл. 183 от НК.

С присъда състав на Варненския районен съд наложи на 47-годишния подсъдим наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

рисъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Коментари

Дед Колю ( преди 9 месеца )
Много важно, че го "осъдили".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна